Vredesposter

De VREDESPOSTERWEDSTRIJD is een tekenwedstrijd voor kinderen van 11 jaar tot 13 jaar.

Lionsclubs hebben als een van hun doelen het bevorderen van vrede tussen alle volken van de wereld. Daarom organiseren Lionsclubs jaarlijks de “Vredes Poster Wedstrijd” voor kinderen in de hele wereld en wordt de wereld prijs uitgereikt in het gebouw van de Verenigde Naties in New York.

Elk jaar geeft de internationale hoofdzetel van de Lions Club in Oakbrook een thema op. De laatste jaren hebben wereldwijd meer dan 350.000 kinderen meegedaan aan deze wedstrijd. Thema's uit het verleden zijn oa : "Vision of peace" en "The power of peace".

Het thema voor 2012 dat door Oakbrook was bekendgemaakt luidde als volgt :

"Imagine Peace"

of vertaald naar het Nederlands "Bedenk de vrede".

De nationaal verantwoordelijke voor de Vredesposter van toen, Dominique Notteboom, vatte dit thema als volgt samen :

"We stellen onze jongeren van 11 tot 13 jaar centraal en geven hen de rol van “Schepper”. Beste jongere, je staat aan het begin van de wereld en je “bedenkt” de vrede. Wat ga je doen? Hoe zal je dat voorstellen? Het doel van “uw schepping” is een vredevolle en verdraagzame wereld. En wij, als grote mensen zullen naar uw tekeningen kijken en hieruit ideeën plukken om de wereld te verbeteren. "

Aan LC Ninove is gevraagd om deze wedstrijd in zijn regio te begeleiden.

Hoe wensen de Lions Club Ninove deze Vredesposterwedstrijd te organiseren en wie kan bij LC Ninove deelnemen ?

Toegelaten deelnemers zijn :

• elk kind van 11 jaar tot 13 jaar (voor de wereldprijs moet je tussen 16 november 2000 en 15 november 2003 geboren zijn)
  • dat ofwel woonachtig is te Ninove, ofwel naar school gaat in Ninove,ofwel lid is van een vereniging of een academie in Ninove.

Wat moet je doen ?

• Het minimum formaat van de poster is 33/50 cm (A3) en het maximum formaat is 50/60 cm (A2).
  • Elk kind mag maar één poster afleveren.
  • Je mag echter alleen gebruik maken van pennen, potloden, stiften, waskrijt, verf, houtskool en krijt (wel even fixeren). Dus geen scheurwerk, foto’s of andere materialen. De posters moeten namelijk opgerold worden verzonden. Tip: de jury houdt van mooie heldere kleuren, bijvoorbeeld met verf en let extra op de aandacht voor het onderwerp en details.
  • Je mag geen woorden en letters gebruiken in je tekening.
  • Op de achterkant van je poster moet je duidelijk je voornaam, achternaam, adres, telefoonnummer, geboortedatum, de naam van je school en klasnummer schrijven.
  • Als je jouw poster inlevert, draag je daarmee de rechten van de poster over aan Lions Clubs International.

De tekeningen dienen aan Lions Ninove overhandigd te worden voor 31 maart 2014.

Een deskundige jury zal uit alle ingediende posters de vijf beste kunstwerken selecteren en deze selectie doorsturen naar het district waaronder de Lions Ninove resorteren.

Wat zijn de te winnen prijzen :

• De laureaat op districtvlak kan een hoofdprijs winnen van 250 €.
  • De beste tekeningen van alle districten kunnen meedingen voor de nationale hoofdprijs van 400 €.
  • De wereldprijs is $ 5000 en een reis met je ouders naar de Verenigde Naties in New York in mei 2014.

Bent u als individu, school, vereniging of academie geïnteresseerd om mee te doen aan deze wedstrijd, dan kan u contact opnemen met de verantwoordelijke voor vredesposters van de Lions Ninove (mail naar geert@poissonpoisson.be).

Wil je enkele voorbeelden van meesterwerken zien, dan nodigen we je uit om bij de onderstaande kader op play te drukken :

Komende evenementen